Moжем ли да изберем гранитогрес за банята?

Moжем ли да изберем гранитогрес за банята?

 От 29 ян. 2020

Когато става въпрос за ремонт на баня, всички ние мислим първо за плочките. Какъв цвят да са, какъв размер, форма, повърхност, шарки, декори, ами цената... Плочки, плочки и отново плочки. Малко от нас се замислят, че могат да сложат гранитогрес, вместо теракота или фаянс. Затова в днешната статия ще поговорим малко повече за гранитогреса в различните помещения, по-специално - в банята.
Първо нека разкажем малко повече за гранитогреса като материал за облицовка. Гранитогресът представлява пресована и изпечена смес от глина, гранитни частици, смола и други еднородни материали. След като сместа е готова, тя се подлага на двойно пресоване под голямо налягане, което спомага на компонентите да се смесят по-добре. След пресоването идва ред на изпичането, което се извършва на над 1200 °C. По този начин гранитогресът се подготвя за следващия етап – полагането на повърхностен слой. Съществуват четири вида гранитогрес в зависимост от неговата повърхност – матиран, полиран, гланциран и релефен.
Предимствата на съвременния гранитогрес са няколко:
1.    Здравина и устойчивост – поради смесването на еднородни материали, пресоването и изпичането, гранитогресът се характеризира с изключителна здравина. Трудно можете да нарушите целостта на плочките, ако изпуснете нещо върху тях.
2.    Издръжливост – водени от горните две характеристики на гранитогреса, можем да кажем, че той е издръжлив на механично натоварване. Това го прави предпочитан за сгради с голямо натоварване като ресторанти, хотели, офиси и др.
3.    Разбообразие на форми, цветове и дизайн – интересното при гранитогреса е, че той може да задоволи всякакви вкусове. На днешния пазар се предлага голямо разнообразие на различни имитации – мраморна, каменна, дървена. Също така плочките се предлагат в различни размери, форми и цветове.
4.    Различна повърхност – съвременният гранитогрес предлага няколко вида повърхност – матирана, гланцирана, полирана и релефна. Матираната е изключително подходяща за бани, тъй като плочките няма да се хлъзгат, когато се намокрят.
5.    Лесно почистване – днешният гранитогрес не е претенциозен към почистващите препарати, а гланцираните и полирани плочки се почистват изключително лесно и бързо.
Поради своите предимства, монтиран правилно, гранитогресът може да се окаже вечен. Затова е добре да знаем, че освен теракотата и фаянса, можем да разгледаме и различните серии гранитогрес, когато ни предстои ремонт на банята.

 


Още новини

Гранитогрес за кухня

Пазарът днес е много динамичен и постоянно се развива. Когато решим да правим ремонт на жилището си трябва много внимателно да подберем обзавеждането. Ако искаме да открием най-подходящите мебели и облицовки за дома ...

Различното облицоване за Вашият дом

Днес на пазара може да откриете всякакви продукти за обзавеждането и облицоването на дома си. Важно е да знаете как да подберете функционалното и практично решение за Вашето помещение. Все по-често гранитогреса ...

Препоръчваме Ви: гранитогрес